De Omgeving

Dinkelland is een gemeente in het noordoosten van Twente, in de Nederlandse provincie Overijssel. Dinkelland grenst in het noorden aan de gemeente Uelsen, in het uiterste noordoosten aan de gemeente Neuenhaus, in het oosten aan de gemeentes Nordhorn en Bad Bentheim (alle vier in het Graafschap Bentheim, Nedersaksen, Duitsland). In het zuidoosten grenst Dinkelland aan de gemeenten Losser en Oldenzaal, in het uiterste zuiden aan Enschede, in het zuidwesten aan Hengelo en Borne en in het westen en noordwesten aan Tubbergen.

Binnen loopafstand vindt U het pittoreske stadje Ootmarsum met de kleine straatjes, leuke winkeltjes, galerieën en vakwerkhuizen, het openluchtmuseum, gezellige restaurants en terrasjes en…elke zondag koopzondag.

Hieronder vind U een aantal interessante plaatsen om te bezoeken. Ook staan er wandel en fietstochten die U tijdens uw verblijf op de camping kunt gaan doen.

Veel plezier tijdens uw verblijf op camping erve-Bekhuis.

 

Natuurgebied Springendal

Natuurgebied Springendal

’De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente bij Ootmarsum. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos. Historische boerderijen maken het plaatje compleet

 

Landgoed Singraven

Landgoed singraven

Singraven is een landgoed nabij Denekamp in de gemeente Dinkelland. Tot het landgoed behoren ook de watermolen van Singraven (1448) aan de Dinkel, een koetshuis (1868) en een aantal pachtboerderijen.

 

Lutterzand

Lutterzand

Tot een van de meest specifieke gebieden langs het riviertje de Dinkel behoort het Lutterzand. De steile Dinkeloevers bieden hier een bron van informatie over de geschiedenis van het Dinkeldal vanaf de laatste ijstijd.

 

Vassergrafveld

Vassergrafveld

Vasserheide en het Vassergrafveld. In dit gebied wemelt het van de archeologische monumenten. Grafheuvels duiken op in het landschap. Geniet van de weidsheid van de heide en de grote hoogteverschillen.

 

Fiets- & Wandelroutes

 

Rond Ootmarsum

We gaan vanaf de camping Erve Bekhuis een prachtige fietstocht maken door Vasse, Geesteren (molen) en door Tubbergen. Er moet wel geklommen worden naar een hoogte van maximaal 83m. Niet stijl. (49 km).

 

Rondje Nordhorn

Een heerlijk rustige rit fietsen door Duitsland met een stop in het centrum van Nordhorn. Tijd voor een heerlijk lunch, beentjes strekken of wat winkelen en dan weer verder richting camping. (41 km).

 

Springendal

Een stevige wandeling van ruim 10 kilometer. Vanaf de VVV Ootmarsum loop je via de buurtschap Nutter naar het prachtige en uitgestrekte natuurgebied Springendal, 'De tuin van Nederland'.

 

Singraven

Wandelen op het landgoed Singraven (6km). Het Landgoed Singraven wordt al voor het eerst genoemd in 1381 als agrarische boerenhofstede ‘Hof ten Singraven’, in eigendom van de bisschop van Utrecht.

 

Een prachtig gebied. De rust is overal te proeven. Slingerende weggetjes, zandpaden, bos en hei. Er is heel veel te ontdekken vanaf camping Erve-Bekhuis. Wij heten u van harte welkom aan de kooiweg in Tilligte.

Ook dichtbij de camping is er veel te zien. Het is genieten.

Tot ziens! De koffie staat klaar.